ONZE VISIE

De Buurtvoetbalschool wil dat iedere jeugdspeler de kans krijgt om zijn of haar niveau verder te ontwikkelen, rekening houdend met elk individu. Uiteraard passend binnen het sociaal emotionele en de fysieke mogelijkheden van het kind. De ontwikkeling van het kind wordt pedagogisch verantwoord afgestemd horend bij de leeftijd van het kind. Voetbal is een spel met als doel ‘Winnen’. Om goed te presteren moet elke speler kunnen aanvallen, verdedigen, samenwerken en mentale weerbaarheid hebben. Deze functies staan dan ook centraal bij elk van onze cursussen, ongeacht het niveau van de desbetreffende cursus.

De visie van de Buurtvoetbalschool ten aanzien van jeugdvoetbal is gebaseerd op 4 basis principes. Bij ons staan plezier, persoonlijke ontwikkeling, prestaties en participatie centraal.

  1. Plezier: bij ons staat het maken van plezier  voorop. Wij zijn constant bezig met onszelf vernieuwen en op zoek naar de beste manier om een leuke leeromgeving te creëren waarin iedereen zich veilig en welkom voelt.
  2. Persoonlijke ontwikkeling: leren voetballen doe je door veel te voetballen. Leren is doen, durven en veel oefenen. Daarbij mag je fouten maken. De Buurtvoetbalschool daagt iedere speler uit om over het voetbalspel na te denken. Maar ook willen wij een stimulerende omgeving creëren waarin uitdaging het uitgangspunt is.
  3. Prestaties: bij de trainingen van de Buurtvoetbalschool zijn wij bezig met persoonlijke ontwikkeling en prestaties. Maar werken ook aan teamgevoel, waardoor elk individu beter kan presteren in een team.
  4. Participatie: naast persoonlijke triomfen en ontwikkelingen is voetbal vooral een spel dat je als team speelt, samen bereik je meer dan alleen! Spelers dienen betrokken te zijn bij zijn/haar team. Participatie zowel op als naast het veld vinden wij belangrijk.

Tot slot; Voetbal is een spel wat met en tegen elkaar wordt gespeeld. Hierin heeft het respect hebben voor elkaar, de tegenstander en met respect omgaan met elkaar een prominente rol.

Ben jij ook nieuwsgierig geworden?

Schrijf je dan nu in voor een proeftraining