ONZE VISIE

De buurtvoetbalschool Wateringse Veld wil dat iedere jeugdspeler de kans krijgt om zijn of haar niveau verder te ontwikkelen, rekening houdend met elk individu. Uiteraard passend binnen het sociaal emotionele en de fysieke mogelijkheden van het kind. De ontwikkeling van het kind wordt pedagogisch verantwoord afgestemd horend bij de leeftijd van het kind. Voetbal is een spel met als doel ‘Winnen’. Om goed te presteren moet elke speler aanvallen, verdedigen, samenwerken en mentaal sterk zijn. Deze functies dienen dan ook centraal te staan bij elke cursus, ongeacht het niveau.

De visie van de buurtvoetbalschool Wateringse Veld ten aanzien van jeugdvoetbal is gebaseerd op 4 pijlers.

De 4 P’s staan hierbij centraal:

  1. Plezier: het spel op een plezierige manier beleven.
  2. Persoonlijke ontwikkeling: Leren voetballen doe je door veel te voetballen. Leren is ook doen, durven en vooral doen. Daarbij mag je fouten maken. De buurtvoetbalschool daagt iedere speler uit om over het voetbalspel na te denken. Maar ook willen wij een stimulerende omgeving creëren waarin uitdaging het uitgangspunt is.
  3. Prestaties: het spel willen winnen en streven naar verbetering.
  4. Participatie: Het spel dient altijd gespeeld te worden maar altijd in de context van het spel. Samen bereik je meer. De spelers dienen altijd betrokken te zijn bij zijn/haar team. Participatie op het veld en naast het veld!

Tot slot; Voetbal is een spel wat met en tegen elkaar wordt gespeeld. Hierin heeft het respect hebben voor elkaar en met respect omgaan met elkaar een prominente rol.